• Rozlúčka so školským rokom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka so školským rokom.

            Rozlúčka so školským rokom

            Žiaci našej školy, ktorí navštevujú u nás detský ľudový súbor Čerkotka a hudobno-dramatický krúžok, pri ktorom vznikol aj detský recitačný a divadelný súbor MiRaŠik, nás posledný predprázdninový týždeň potešili pestrým hudobným programom.

          • Šamorín - celoslovenské kolo vo výbíjanej

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šamorín - celoslovenské kolo vo výbíjanej.

            Šamorín - celoslovenské kolo vo výbíjanej

            Žiačky našej školy (Viktória Naďaová 5. A, Simona Maňková 6. A, Natália Domoradová 7. A, Soňa Burdová, Jana Knežová, Alžbeta Naďová, Terézia Kusová, Nela Lajošová 7. C, Laura Maďarová, Sofia Sorochan, Lora Petrová a Lívia Zuščáková 7. C) sa 13. - 14. júna 2023 zúčastnili celoslovenského kola vo vybíjanej žiačok 5. - 7. ročníka ZŠ, ktoré sa konalo v Šamoríne v komplexe X-BIONIC Sphere. V konkurencii ôsmich ZŠ z ôsmich krajov žiačky obsadili 7. miesto. Pre všetkých to bola výborná skúsenosť a krásny zážitok z areálu.

            Žiačkam ďakujeme za výbornú reprezentáciu.

          • Bedminton - žiaci a žiačky na krajskom kole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bedminton žiaci KK, žiačky KK.

            Dňa 30.6.2023 sa žiaci našej školy (Peter Zámborský, Denis Tóth - 8. A a Šimon Karvaš 9. A) zúčastnili krajského kola v bedmintone v Košiciach. Vo výbornej konkurencii obsadili 4. miesto.

            Žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu.  

            Dňa 31.6.2023 sa žiačky našej školy (Tamara Poľacká 5. A, Radka Tóthová 9. A) zúčastnili krajského kola v bedmintone v Košiciach. Vo výbornej konkurencii obsadili 5. miesto.

            Žiačkam ďakujeme za výbornú reprezentáciu.

          • Odmena za zber papiera - 1. C v ZOO Košice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Odmena za zber papiera - 1. C v ZOO Košice.

            Odmena za zber papiera

                  Naši žiaci sa každoročne zapájajú do zberu papiera. V tomto školskom roku mesto Trebišov vyhlásilo súťaž – Výlet pre  triedu, ktorá počas celého školského roka odovzdá na recykláciu čo najväčšie množstvo papiera.

                 O prváčikoch vieme, že sú usilovní ako včeličky :) A to sa aj potvrdilo. Naši prváci usilovne a svedomito zbierali papier, ktorý spolu s rodičmi odvážali na zberný dvor technických služieb v našom meste.

                  Pár dní pred vysvedčením sa dočkali vytúženej odmeny a za svoje prvenstvo boli odmenení návštevou ZOO v Košiciach.

            1. C  v  ZOO Košice

                  Hneď pri vstupe sa nám  prihovorili pávy, ktoré sa voľne pohybovali medzi návštevníkmi .

            Po spevavom privítaní sa začali predvádzať opice makaky, ktoré sa postarali o veselú náladu.  Pani ošetrovateľka zas predviedla kŕmenie opičiek malpy hnedej.  Nezostali sme nič dlžní kŕmeniu a opičkám sme  veselo ukazovali, aké jedlo nám nabalili rodičia.

                  Posilnení jedlom a s veselou náladou sme sa presunuli k tuleňom -  Eve a Lukasovi, ktoré sa nám predvádzali jedna radosť. Veľa sme sa dozvedeli o živote týchto  roztomilých tvorov.

                  Veľmi sme sa tešili, že uvidíme medvedích súrodencov Mášu a Filipa, ktorých lesníci našli opustených v brlohu v Národnom parku Nízke Tatry po tom, ako ich matka opustila. Za tie tri roky, ktoré žijú v ZOO pekne podrástli, ale huncúti sú i naďalej. Vymenili sme si zopár zvedavých pohľadov, medvieďatá sa postavili  na zadné, aby sme si nezabudli všimnúť ako za ten čas  podrástli a pobrali sme sa ďalej spoznávať ríšu zvierat.

                  Vyskúšali sme si tiež svoju telesnú zdatnosť pri prechádzke cez  umelo vytvorený  lužný  les.

                  Aby sme si uchovali čo najviac spomienok a zážitkov neobišli sme stánky so suvenírmi.

            Na tento výlet budeme mať krásne spomienky, ktoré nás budú i naďalej motivovať  - zbierať a recyklovať nielen papier, ale aj ostatné druhotné suroviny. Veríme, že naše posolstvo recyklovať bude motivovať každého z nás a tým spolu pomôžeme našej prírode a našim kamarátom – zvieratkám.

                                         

                                                                                                Vaši ... už len pár dní 😉 PRVÁCI 😊

          • Rozlúčka 4. B triedy s 1. stupňom ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka 4. B triedy s 1. stupňom ZŠ.

            Rozlúčka 4. B triedy s 1. stupňom ZŠ

             

            V piatok popoludní  23.6.2023 sa bohatým kultúrnym programom plným tancov, piesní i slova rozlúčili žiaci 4. B triedy so svojou triedou a triednou učiteľkou PaedDr. Máriou Štefanovou.

            Svojim hudobno–dramatickým vystúpením štvrtáci potešili svojich rodičov a p. zástupkyňu Mgr. Renátu Lapitkovú.

            Štvrtákov po vystúpení čakalo pohostenie, hľadanie pokladu a čítanie častušiek.

            Milí štvrtáci, želáme Vám, aby sa Vám naďalej darilo a veríme, že budete našu školu úspešne reprezentovať tak, ako doposiaľ!

          • Celoslovenská súťaž Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoslovenská súťaž Hviezdoslavov Kubín.

            Celoslovenská súťaž Hviezdoslavov Kubín

             

            Naša recitátorka Vivienne Valcerová, žiačka 4. B triedy, ktorá pracuje pod vedením svojej triednej učiteľky  PaedDr. Márie Štefanovej zavŕšila svoju recitátorskú sezónu na celoslovenskej súťaži Hviezdoslavovho Kubína, ktorá sa konala 21.6.2023 v Dolnom Kubíne.

            Svojou prózou o Stratenej flaute pána Ananása  sa medzi najlepšími recitátormi, ktorí sa zišli z celého Slovenska umiestnila v bronzovom pásme.

            V 69. ročníku prestížnej a najznámejšej súťaže Hviezdoslavov Kubín zanechala stopu práve žiačka našej školy, ktorá reprezentovala zároveň aj okres Trebišov a Košický kraj.

             

            Gratulujeme a želáme ešte veľa ďalších úspechov!

          • Enviro deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Enviro deň.

            Enviro deň

            V dnešnom svete je pozitívny vzťah k životnému prostrediu veľmi dôležitý, pretože častokrát čelíme nevhodnému správaniu jednotlivcov, ako aj nevhodnej činnosti človeka na prírodu a na svoj vlastný priestor, v ktorom žijeme. Jedným zo spôsobov ako eliminovať a zbavovať sa negatívneho postoja k životnému prostrediu je prostredníctvom edukácie a výchovy žiakov na školách. Preto sme si zavolali na pomoc pracovníkov Chránenej krajinnej oblasti Latorica Trebišov a Regionálneho centra ochrany prírody v Prešove, aby sme prostredníctvom rôznych aktivít získali pozitívny vzťah k prírode. Na aktivitách sa zúčastnili žiaci 1. A, 3. B, IV. C. Dozvedeli sa, čo sú mokrade, aké sú chránené zvieratká a rastlinky, kde ich môžeme vidieť a stretnúť, ako sa máme správať v prírode. Žiaci boli  motivovaní a prístupní k daným úlohám a otázkam, kde to dokázali svojimi vedomosťami, zručnosťami, ale aj svojou tvorivosťou a fantáziou.

          • Englishstar

          • Englishstar je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Prebieha v deviatich kategóriách. Každá kategória je jeden ročník.  Dňa 27. apríla 2023 sa do tejto súťaže zapojili aj naši žiaci. Bolo ich 78 a  boli veľmi úspešní. Najúspešnejší žiaci získali 100 % -  Matúš Škvarkovský 1.B, Ella Fedorčáková 3.B, Ema Malčická 5.A, Alžbeta Sedláčeková 5.B a Radka Tóthová 9.A.

             Všetkým súťažiacim blahoželáme!

          • Motýlia šou v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Motýlia šou v Botanickej záhrade.

            Motýlia šou v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach

                 Naši žiaci prváci a tretiaci navštívili Botanickú záhradu UPJŠ v Košiciach, kde si mohli zážitkovou formou prežiť bezprostrednú blízkosť motýľov. Medzi najväčšie motýle, ktoré mohli obdivovať, patrí druh Attacus atlas, ktorého rozpätie krídel môže dosahovať až 28 cm. Život týchto motýľov je však  v štádiu dospelého jedinca veľmi krátky a trvá zvyčajne len tri dni.

                  Žiaci 1. A, 1. C a 3. B  sa dozvedeli mnoho zaujímavosti zo života motýľov a tropických rastlín. Počas prehliadky botanickej záhrady žiakov zaujala zbierka preparovaného hmyzu, škorpiónov a pavúkov v insektáriách. 

                 Po dlhšej prechádzke sa žiaci presunuli do obľúbenej reštaurácie McDonald,  kde už čakali pracovníci s pripravenými balíčkami, v ktorých nechýbalo prekvapenie.

                   Počas prechádzky  medzi exotickými druhmi motýľov a exotickými rastlinami nadobudli žiaci rôzne emócie a nezabudnuteľné zážitky, ktoré zúžitkujú pri ďalšom „stretnutí" s prírodou.

             

             

             

          • Najkrajšia trieda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Najkrajšia trieda.

            Najkrajšia trieda

            V apríli v rámci mesiaca lesov sme si my, zástupcovia školského parlamentu, pre žiacke kolektívy našej školy pripravili súťaž o najkrajšiu triedu. Hodnotili sme čistotu triedy, separáciu odpadu, útulnosť triedy, nástenku a celkový dojem, ktorý v nás trieda zanechala. Podľa týchto kritérií sa na prvom stupni našej školy umiestnili:

            na 1. mieste 2. B,

            na 2. mieste – 1. B,

            na 3. mieste – 3. A

            a na druhom stupni našej školy sa umiestnili:

            na 1. mieste - 6. A,

            na 2. mieste – 5. B,

            na 3. mieste – 9. C.

            Víťazom srdečne blahoželáme a dúfame, že sladká odmena bude pre všetky triedy inšpiráciou do budúcna.

          • Teplákový majáles

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Teplákový majáles.

            Teplákový majáles, 26.05.2023, 18:00 hod.

            Škola nie je len miestom, kde nasávame nové poznatky, ale aj miestom, kde sa dokážeme spolu pozhovárať a zabaviť. A taký bol aj náš teplákový majáles. V piatok 26.mája sme sa stretli a bez ohľadu na ročník a triedu, z ktorej pochádzame, sme sa spolu zabavili, zasúťažili a zatancovali si. A ak sme si neodniesli domov pekný darček z tomboly, tak určite sme odchádzali s peknými zážitkami a s dobrým pocitom z príjemne stráveného večera v kruhu priateľov.

          • Čokoládová tretra 2023 Košice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čokoládová tretra 2023 Košice .

            Naši malí športovci sa 12.6.2023 zúčastnili súťaže Čokoládová tretra v Košiciach. Súťažili v bežeckých disciplínach na 100, 200 a 300 metrov. V nemalej konkurencii 600 súťažiacich sa im podarilo obsadiť slušné miesta, za ktoré sa nemusia hanbiť. Do budúcna im želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach pri reprezentácii našej školy.

          • Stroj na jednotky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stroj na jednotky .

            Stroj na jednotky je špeciálna online súťaž zameraná na domáce zážitkové učenie a vzdelávanie sa žiakov. V priebehu celého školského roka riešia žiaci úlohy zo slovenčiny, matematiky a anglického jazyka. Sme radi, že aj naši žiaci sa do tohto programu každý rok zapájajú. Tento rok sa veľmi tešíme z úspechu nášho žiaka, Richarda Košaru z 5.A, ktorý získal 1. miesto v rámci Košického kraja a 2. miesto v rámci Slovenska v kategórii 5. ročník ZŠ. Srdečne blahoželáme!

          • Štvrtáci v Tatrách

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Štvrtáci v Tatrách.

            Štvrtáci v Tatrách

            Štvrtáci vymenili školské lavice, tabuľu a kriedu za vyučovanie na čerstvom vzduchu. V krásnej tatranskej prírode sme strávili týždeň  a učili sa priamym pozorovaním, skúmaním aj lozením po tatranských chodníčkoch. Odlúčenie od rodičov nás preverilo a vycvičilo v samostatnosti aj zodpovednosti , utužili sme  vzťahy, veľa sa smiali a spoznali sa navzájom ešte viac. Domov sme sa vrátili šťastní, zdraví a s nezabudnuteľnými zážitkami.

          • Úspech žiakov v športe

          •  Dňa 28.5.2023 sa v Bardejove uskutočnilo 3. kolo ligy a zároveň Majstrovstvá východoslovenského kraja v jude. Žiaci z našej školy pod vedením trénera Babjaka získali 4 zlaté medaily: 

            Alex Kopas, Nela Kopasová, Martina Škvarkovská, Mirka Škvarkovská

            Srdečne blahoželáme!

          • Charity run

          • Dňa 4.6.2023 sme sa ako škola zúčastnili športovo -kultúrneho podujatia Charity run. Absolvovali sme niektoré z disciplín a žiaci našej školy boli úspešní v behu na 5 km: na 1. mieste sa umiestnili žiak 8.A triedy Denis Tóth a na 2. mieste žiak 9.A triedy Šimon Karvaš... srdečne blahoželáme! 

            Vypomáhali sme aj organizačne - pred školou sme postavili a obsluhovali občerstvovacie stanovište s vodou. Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Beseda s chovateľom dravých vtákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s chovateľom dravých vtákov.

            Beseda s chovateľom dravých vtákov

            Ustálené slnečné počasie priam láka opustiť naše triedy a získavať vedomosti na čerstvom vzduchu. Žiakom 4. C sa naskytla jedinečná príležitosť a pozvali medzi seba p. Ľubomíra Englera  - sokoliara a kynológa, správcu chovnej stanice v Sečovciach. Spomínaný milovník prírody a dravých vtákov sa vo Francúzsku spolupodieľal na pokuse o zápis sokoliarstva do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Unesco, kde je od roku 2019.

            Porozprával nám o výcviku dravých vtákov, ale aj o nemocnici, kde ich chráni a stará sa o zranených jedincov. Dychtivo sme hltali jeho cestovateľské zážitky z Kazachstanu či Afriky, pikošky o kŕmení, chove, o poľovačkách s dravcami.  Zaspomínal aj na boj proti havranom v meste Poprad a  predstavil  dravcov aj ako aktívnu strážnu službu našich viníc v Tokajskej oblasti.

            Neopísateľným zážitkom bolo, že sme si jeho zverencov mohli obzrieť zblízka, pohladkať a podržať na chvíľku myšiaka, orla, sokoly aj nádhernú sovičku -  dvojníčku rozprávkovej Rozárky z Popolušky.  Stretnutie s p. Englerom a jeho dravcami sa určite zaradí k našim najkrajším zážitkom zo 4. ročníka .

    • Kontakty

      • Základná škola
      • +421566684416
      • Telefón učtáreň: 056/6724223
      • M. R. Štefánika 910/51 07501 Trebišov Slovakia
      • IČO: 035541113
      • DIČ: 202 166 34 79
      • Riaditeľka školy: RNDr. Iveta Kučerová Telefón: 056/6684416, 0901 704 093
      • Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň a ŠKD: Mgr. Renáta Lapitková, email: lapitkova@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
      • Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: PaedDr. Božena Vašková, email: zastupkyna@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
      • Vedúca školskej jedálne: Monika Dulovičová, email: jedalen@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 644 841