• Zemplin špiva i hutori
          • Zemplin špiva i hutori

          • Do galérie Zemplin špiva i hutori boli pridané fotografie.

             

            Školské kolo súťaže sa uskutočnilo 21.11.2017.  Popoludnie sa nieslo v duchu  krásnych ľudových piesní i hovoreného slova.  Okresné kolo súťaže bolo 23.11.2017. Porota hodnotila osobitne spevákov jednotlivcov, duetá a folklórne skupiny a takisto hovorené slovo. 

            Porota rozhodla nasledovne:

            I. Kategória  - SPEV

            1.miesto:  MALECOVÁ  Emília, III.B     2.miesto - okresné kolo

            2.miesto:  VARGOVÁ  Laura,  III.C

            3.miesto: GULÁKOVÁ  Dominika, III.C

             

            I. Kategória  - HOVORENÉ  SLOVO

            1.miesto:  MOLČÁNYIOVÁ  Anna, KAČOVÁ  Evelyn, EŠTUOVÁ  Alexandra, IV. A   1.miesto - okresné kolo

            2.miesto:   BENHAMMADI  Adam, MOLČÁNYIOVÁ  Anna, DUČ  Adam, IV.A   2.miesto - okresné kolo

             

            II. Kategória  - SPEV

            1.miesto:  BIROVÁ  Viktória,  V.A   1.miesto - okresné kolo 

            2.miesto:  ROZSYPALOVÁ  Dominika ,  IV.B 

            3.miesto: FURDOVÁ  Alexia,   IV.B

             

             II. Kategória  - HOVORENÉ  SLOVO

            1.miesto:  VARHANÍKOVÁ  Sandra, VIII.A,   KOHÚT  Simeon, IX.A    2.miesto - okresné kolo

             

            IV. Kategória  - DUO

            1.miesto:  CZUĽBOVÁ  Ester,  SEMKOVÁ  Noemi,  VII.A   1.miesto - okresné kolo

             

            V. Kategória  - SPEVÁCKA  SKUPINA

            1.miesto:  ČERKOTKA     3.miesto - okresné kolo

             

            Víťazom i  všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme. 

        • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ ONLINE
          • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ ONLINE

          • Od 15.11.2017 majú rodičia  možnosť odhlasovať svoje deti z obeda v školskej jedálni elektronicky cez záložku "Školská jedáleň" v ľavom paneli. 

            Na odhlasovanie žiaka zo stravy, na sledovanie výšky finančného konta, na kontrolu odberu stravy a iných skutočností majú rodičia možnosť využívať program : ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ ONLINE. Postup nájdete v záložke "Školská jedáleň"

        • Štvrtáci v planetáriu
          • Štvrtáci v planetáriu

          • Dňa 20. 11. 2017 navštívili štvrtáci Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Cieľom exkurzie bolo, aby si žiaci zopakovali a rozšírili vedomosti o vesmíre, slnečnej sústave a hviezdach. V prednáškovej sále si pozreli film „Rozprávanie o slnečnej sústave“  a v projekčnej miestnosti planetária pod umelou hviezdnou oblohou videli vzdelávací audiovizuálny program „Pohľady na oblohu“.

            V závere si mohli kúpiť rôzne popularizačné a metodické materiály a predmety.  Program bol pre deti veľmi zaujímavý, poučný, získali nové informácie a z pozorovania mali veľkú radosť.

             

            Do galérie Štvrtáci v planetáriu boli pridané fotografie.

        • Jesenné tvorenie I.oddelenie ŠKD
          • Jesenné tvorenie I.oddelenie ŠKD

          • Do galérie Jesenné tvorenie I.oddelenie ŠKD boli pridané fotografie.

            Takto sa rozlúčili s jesenným obdobím deti z  I.oddelenia ŠKD. Vo svojich aktivitách sa venovali rôznym zaujímavým činnostiam. Jesenné slnečné lúče si deti užívali na školskom dvore vytváraním obrázkov z prírodného materiálu. Keď sa slniečko na chvíľu skrylo, vyrábali sme krásne farebné stromy, listom vdychovali život, tekvičku premenili na krásne strašidielko. Ani zlé počasie nám nepokazí náladu a už teraz sa tešíme na jeseň, ako nás znova inšpiruje........

          • Zábavná biológia

          • Do galérie Zábavná biológia boli pridané fotografie.

            V rámci hodiny biológie navštívili žiaci 5. ročníka prehliadku v jazdiarni pri múzeu s názvom DOTKNI SA PRÍRODY. Zábavnou formou objavili nové vedomosti, pozreli si viac ako 55 druhov zvierat žijúcich v rôznych častiach našej planéty. Žiaci riešili viacero úloh, stali sa z nich bádatelia, ktorí na svojej ceste prešli kontinenty a spoznali tam žijúce zvieratá.

        • Halloweenská strašipárty ŠKD
          • Halloweenská strašipárty ŠKD

          • Do galérie Halloweenská strašipárty ŠKD boli pridané fotografie.

            Pani Jeseň už končí svoju vládu a možno práve preto nám ukazuje aj svoju zamračenú tvár. Upršané dni a silný vietor, ktoré má vo svojej moci, nikomu na dobrej nálade nepridajú.
            No my, v Školskom klube detí, sme sa rozhodli, že sa aj tak zabavíme a na zlé počasie nebudeme hľadieť. Pani vychovávateľky usporiadali v jedno také upršané popoludnie Strašidelnú párty. 
            Školská jedáleň sa vďaka halloweenskej výzdobe zmenila na úžasnú tanečnú sieň, my sme si obliekli kostými a už nám nič nebránilo pri zábave. Na tanečnom parkete sa zvŕtali čarodejnice spolu s kostlivcami, upírmi či zombíkmi. Naše vychovávateľky pre nás, dokonca, pripravili program - čarovali sme. Ale len tak trošku. Chceli sme si pričarovať prázdniny. A podarilo sa.

            Strašipráty sa vydarila, nikto sa v skutočnosti nebál, no a všetci sa výborne bavili.
             

        • Detský cezpoľný beh
          • Detský cezpoľný beh

          • Naši malí atléti sa 13.11.2017  zúčastnili v Moldave nad Bodvou   Detského cezpoľného behu štafetovou formou registrovaných atletických škôlok Košického kraja. Súťažilo sa v behu na 1 500m a 500m.

             

             

            Do galérie Detský cezpoľný beh boli pridané fotografie.

        • Zážitkovo-kreatívny  workshop
          • Zážitkovo-kreatívny workshop

          • Do galérie Zážitkovo-kreatívny workshop boli pridané fotografie.

            10. novembra 2017 sa žiaci 3.B zúčastnili zážitkovo-kreatívneho workshopu  v Zemplínskej knižnici v Trebišove.  S výtvarníčkou a  ilustrátorkou Ivanou PANČÁKOVOU sme sa dozvedeli ako vznikla jej kniha Žofkoviny a prečítali sme si aj zaujímavý príbeh o batike. Batikovanie sme si aj vyskúšali a  za kreatívne dopoludnie veľmi pekne ďakujeme.

          • Jesenná gastronomická výstava

          • Do galérie Jesennú gastronomická výstava boli pridané fotografie.

            Čo iné zláka ŠIKOVNÉ VAREŠKY, keď nie gastronómia? Preto sme s našimi žiakmi z krúžku varenia navštívili Jesennú gastronomickú výstavu jedál a cukrárenských výrobkov na CSOŠ sv. Jozafáta v Trebišove. Popravde, skoro sme tam oči nechali. Gastronomické skvosty si nás získavali na každom kroku. Ďakujeme za zážitok a inšpirácie. 

        • Zdravé brušká III. oddelenie ŠKD
          • Zdravé brušká III. oddelenie ŠKD

          • Do galérie Zdravé brušká III. oddelenie ŠKD boli pridané fotografie.

            Aj deti z III. oddelenia sa zapojili do projektu Zdravá výživa a to rôznymi aktivitami. Či to už boli rôzne prezentácie, didaktické hry alebo vytváranie 3D modelov ovocia. Deťom sa najviac páčila ochutnávka šalátikov, s ktorými nám pomohli šikovné mamičky. Keďže už vieme, že ovocie a zelenina patria dennodenne do nášho jedálnička, veríme že aj naďalej budeme v tomto dobrom zvyku pokračovať.

        • Cvičenia CO: Účelové cvičenia ochrana života a zdravia
          • Cvičenia CO: Účelové cvičenia ochrana života a zdravia

          • Dňa 3.11. 2017 sa v areáli našej školy a v mestskom parku uskutočnilo účelové cvičenie  pre žiakov 2.stupňa. Po absolvovaní teoretickej časti  Ochrana života a zdravia, si žiaci mohli svoje vedomosti vyskúšať v praxi. Cvičením získali návyky potrebné na prežitie pri vzniku mimoriadnych udalostí a v čase vyhlásenia mimoriadnej situácie. Zároveň sa mali možnosť oboznámiť s opatreniami a činnosťami pri záchrane života, majetku a zdravia. Žiaci súťažili na siedmich stanovištiach, kde sa pod vedením pedagógov snažili získať čo najviac bodov. (Streľba, Topografia, Hod granátom, Zdravotná výchova, Dopravná výchova, Civilná ochrana a PO). Na prvých troch miestach sa umiestnili triedy: 1. miesto- 8.A (75 bodov), 2. miesto- 9.A (72 bodov) a 3. miesto- 9.B a 7.A s rovnakým počtom bodov (71 bodov). Víťazom blahoželáme a zároveň všetkým žiakom ďakujeme za účasť. 

        •  Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • V priebehu októbra prebiehal v školskej knižnici 8.ročník československého projektu: Záložka do knihy spája školy pod názvom – Tajuplný svet knižných príbehov.

            100 žiakov ZŠ vyrobilo s láskou a nadšením dary – záložky pre žiakov družobnej ZŠ s MŠ  Povina (škola v Žilinskom samosprávnom kraji). Súčasťou projektu boli aj akcie v ŠK – recitácie, exkurzie, hodiny hlasného čítania a dramatizácie, ktorých sa zúčastnilo 227 žiakov.

            Všetky tieto akcie projektu prispeli k lepšiemu vzťahu detí k čítaniu a hlavne ku knihám.

             

             

            Do galérie Projekt - Záložka do knihy spája školy boli pridané fotografie.

        • Okresné kolo - stolný tenis
          • Okresné kolo - stolný tenis

          • Dňa 27.10.2017 sa žiaci našej školy Šimon Karvaš IV.B, Patrik Vendel V.B, Dávid Mihajlo VII.C, Julián Frederik Peter VIII.A zúčastnili okresného kola v stolnom tenise, ktorý sa konal na CVČ v Trebišove.  Okresného kola sa zúčastnilo 9 základných škôl:  M.R.Štefánika Trebišov, Komenského 2 Trebišov, Gorkého Trebišov, I. Krasku Trebišov, Novosad, Nižný Žipov, Cejkov, Kráľovský Chlmec, Čierna nad Tisou. Hralo sa systémom na 4 víťazstva v dvoch skupinách a víťazi skupín hrali o prvé miesto. Najprv sa hrali tri dvojhry a potom štvorhra, kde keď škola nevyhrala pokračovalo sa ďalej v dvojhrách. Skupinu A si vylosovali ZŠ: M.R.Štefánika, I.Krasku, Nižný Žipov, Novosad, Gorkého a skupinu B Komenského 2, Kráľovsky Chlmec, Cejkov, Čierna nad Tisou. Naši žiaci so stratou iba 2 setov  vyhrali svoju skupinu.

            O tretie miesto hrali žiaci z Kráľovského Chlmca a Nižného Žipova, z ktorého vyšla ZŠ z Kráľovského Chlmca ako víťaz.

            Vo finále sa naši žiaci ako víťazi skupiny A stretli s víťazom B skupiny Komenského 2. Finále bolo napínavé a prinieslo pekné a zdĺhavé výmeny. Po dvoch víťazstvách a jednej prehre v dvojhre, sme následne štvorhru vyhrali, k celkovému víťazstvu nám chýbala ešte jedna výhra tak nasledovala ďalšia dvojhra, kde náš žiak síce prehral ale ďalšiu dvojhru sme už vyhrali a stali sme sa víťazmi okresného kola s postupom na krajské kolo. Zúčastneným žiakom gratulujeme k víťazstvu a prajeme veľa úspechov na krajskom kole v stolnom tenise.

             

             

            Do galérie Okresné kolo - stolný tenis boli pridané fotografie.

        • Šarkaniáda - ŠKD
          • Šarkaniáda - ŠKD

          • Týmto podujatím sme oslávili príchod jesene. Počasie bolo nádherné jesenné, slnečné. Chýbalo nám len trocha viac vetríka. Ale šarkany aj napriek tomu sa vzniesli do výšky. Deti a pani vychovávateľky sa veľmi tešili. Na záver podujatia si všetci pochutnali na sladkej odmene.

      • Kontakty

        • Základná škola
        • +421566684416
        • Telefón učtáreň: 056/6724223
        • M. R. Štefánika 910/51 07501 Trebišov Slovakia
        • IČO: 035541113
        • DIČ: 202 166 34 79
        • Riaditeľka školy: RNDr. Iveta Kučerová Telefón: 056/6684416, 0901 704 093
        • Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň a ŠKD: Mgr. Renáta Lapitková, email: lapitkova@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
        • Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: PaedDr. Božena Vašková, email: zastupkyna@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
        • Vedúca školskej jedálne: Monika Dulovičová, email: jedalen@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 644 841