• Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • V dňoch od 25.09. – 29.09. 2017 sme si pripomenuli Európsky deň jazykov na hodinách anglického, ruského a nemeckého jazyka. Tieto hodiny boli pre nás netradičné. Prečo? Mali sme ich vo forme zážitkového učenia. Hravou formou sme si  osvojili poznatky o Nemecku, Veľkej Británii a Rusku. Skladali puzzle – mapu Nemecka, pracovali s kartičkami, vytvárali obrázkový slovník a navrhovali plagát na Európsky deň jazykov.                           Ema Kerestiová, 9.C

            Do galérie Európsky deň jazykov boli pridané fotografie.

        • Matematika hrou
          • Matematika hrou

          • Dňa 13.10.2017  sa žiaci tretích ročníkov (3.A, 3.B, 3.C) zúčastnili exkurzie do Kreatívnej fabriky Steel Park v Košiciach.  Expozícia „Matematika hrou“ žiakom ponúkla aktívne hranie sa s vedeckou hračkou s exponátmi v oblasti fyziky, optiky, magnetizmu, robotiky a recyklácie odpadu. Žiaci riešili matematické hlavolamy a zahrali si aj robotický futbal.  Oboznámili sa s príbehom ocele od ťažby surovín, cez valcovanie po hotové výrobky – autá. Počas expozície nás sprevádzali a prezentovali výklad k jednotlivým exponátom. Nakoniec žiakom bolo premietnuté 3D kino a pri odchode si mohli zakúpiť suvenír – autíčko priamo vyrobené na mieste. 

             

            Do galérie Matematika hrou boli pridané fotografie.

        • Malí kuchári v 1.C
          • Malí kuchári v 1.C

          • Každoročne sa 16. október oslavuje ako Svetový deň zdravej výživy. V našej triede 1.C sme si ho pripomenuli a tematike zdravého životného štýlu a správneho stravovania sme sa venovali v pondelok 11.10.2017. Aktivity sme začali už dopoludnia – zdravou desiatou. Boli pripravené aktivity: ochutnávka  zeleninových a ovocných šalátov, ochutnávka zeleniny a ovocia, zdravých nápojov- smoothie. V spolupráci s CVČ a šikovnou tetou Martou Simanovou, tr. uč. Janou Zubkovou a p.vychovávateľkou sme zažili deň plný zdravia a zábavy.

             

            Do galérie Malí kuchári v 1.C boli pridané fotografie.

        • Okresné kolo v cezpoľnom behu
          • Okresné kolo v cezpoľnom behu

          • Dňa 29.septembra sa v mestskom parku konalo okresné kolo v cezpoľnom behu ZŠ a SŠ. Našim žiačkam sa v súťaži družstiev podarilo obhájiť minuloročné prvenstvo. Chlapci obsadili celkové tretie miesto. V súťaži jednotlivcov dobehli  dievčatá v poradí: Sidorová Dáša- 2. miesto, Czuľbová Ester- 3. miesto a Kožuchová Tamara - 4. miesto. Poradie našich chlapcov: Kenderka Dominik- 2. miesto, Girman Rastislav- 9. miesto a Karvaš  Ervin - 14. miesto. V konkurencii dvanástich škôl a takmer štyridsiatky bežcov v každej kategórii  dosiahli naši reprezentanti školy  výborné umiestnenia. Dievčatám držíme palce na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 10. októbra v Kysaku.

             

             

            Do galérie Okresné kolo v cezpoľnom behu boli pridané fotografie.

        • Európsky týždeň športu
          • Európsky týždeň športu

          • Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. V roku 2017 si pripomenieme jeho tretí ročník. Hlavnou témou kampane ostáva „BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok.

            Naša škola sa zapojila do tejto aktivity v dňoch 26. 9. - 27. 9. 2017. Žiaci prvého stupňa sa zapojili spolu so svojimi triednymi učiteľkami do rôznych športových aktivít – detský aerobic, prekážková dráha a zavŕšili sme to spoločným vytrvalostným behom v parku.

            Ak si deti zamilujú šport, budú mať rady  aj ľudí okolo seba, budú silnejšie, optimistickejšie  a vždy usmiaté. A práve o to nám všetkým ide, o okamih, keď sa dieťa smeje a je šťastné.

             

                                                                                                          Zuzka a Janka

             

            Do galérie Európsky týždeň športu boli pridané fotografie

        • Školská cvičná kuchynka
          • Školská cvičná kuchynka

          • Podľa inovovaného vzdelávacieho programu majú žiaci 7. ročníka možnosť zvoliť si predmet domáce práce. V rámci predmetu si  osvoja základy varenia a pestovateľských prác. Pre účely tohto predmetu sme na škole zriadili moderne vybavenú cvičnú školskú kuchynku. Na fotografiách sú žiaci 7. ročníka na 1. vyučovacej hodine pri príprave palaciniek.

            Do galérie Školská cvičná kuchynka boli pridané fotografie.

        • Jazda na poníkoch -ŠKD
          • Jazda na poníkoch -ŠKD

          • Pozvánka na neobyčajnú akciu, ktorú pripravilo mesto Trebišov v rámci Európskeho týždňa mobility nám rozžiarila očká a jednohlasne: ,,Hurá"! Jazda na poníkoch, športové súťaže ale aj prehliadka zvieratiek v MSHS je naozaj to, čo všetky deti milujú. Slniečko nám krásne svietilo a tak prechádzka cez náš očarujúci park do MSHS bola plná očakávaní. Súťažili sme, obdivovali zvieratká, povozili sa na poníkoch a šťastne sa vrátili do školského klubu.

        • Štvrtáci na dopravnom ihrisku
          • Štvrtáci na dopravnom ihrisku

          • Mesto Trebišov v spolupráci s ÚzS SČK Trebišov zorganizovalo, v rámci Európskeho týždňa mobility (ETM), dopravné ihrisko  na parkovisku pred Mestským úradom v Trebišove.  Naši štvrtáci sa zúčastnili na tejto peknej akcii. Odmenou bol pre nich nielen zážitok z účasti na „skutočnej“ cestnej premávke, ale aj stretnutie s policajtmi, ktorí spolu s dopravnými značkami a semaformi usmerňovali ich jazdu.

            Každý disciplinovaný účastník dopravného ihriska, ktorý správne reagoval na pokyny príslušníka dopravnej polície, získal Detský vodičský preukaz. Deti sa tešili aj z pekných vecných darov.

             

             

            Do galérie Štvrtáci na dopravnom ihrisku boli pridané fotografie.

        • Hľadáme nových olympionikov  - Majstrovstvá SR
          • Hľadáme nových olympionikov - Majstrovstvá SR

          •            V Dubnici nad Váhom sa konalo celoslovenské finále behu Hľadáme nových olympionikov 2017. Posledného zápolenia sa zúčastnila najlepšia trojica z krajských majstrovstiev a traja náhradníci. Z 27 finálových bežcov obsadil náš žiak Rastislav Girman  11.miesto  s  časom 3:17,23  v behu na 1000 m. Jeho  cieľom síce bola najlepšia desiatka, ale aj tak sa jedná o pekný výsledok z celoslovenských majstrovstiev. Patrónmi  súťaže boli Ján Volko, vicemajster Európy v behu na 60 m a Jozef Repčík, dvojnásobný finalista z majstrovstiev Európy, ktorí mali spoločný obed a besedu so súťažiacimi v deň pretekov. Svojim prístupom a skúsenosťami  určite obohatili aj naše slovenské atletické nádeje.

             

             

            Do galérie Hľadáme nových olympionikov - Majstrovstvá SR boli pridané fotografie.

        • Šlabikár remesiel
          • Šlabikár remesiel

          •          Dňa 27.6.2017  sa žiaci 1.B triedy  v areáli Múzea v Trebišove zúčastnili podujatia Šlabikár remesiel. Najprv  sa previezli na staručkom traktore. Hneď potom sa prváci  oboznámili s postupom pletenia lana na historickom mechanizme. Boli veľmi šikovní, lebo uplietli lano do svojej triedy. Zaujali ich nielen historické predmety, stroje, kroje, náčinie, ale najviac ich nadchla historická „technológia“ spracovania priadze, prania, tkania, mútenie masla, mlátenie slamy, hrnčiarstvo,... . Všetko si chceli vyskúšať. Veď posúďte podľa fotiek, ako prváčence rajbali, tkali nite, mleli na žarnove obilie, mlátili slamu, mútili maslo,  miesili, varili, pripravovali jedlá. Veľmi krásne ďakujeme usporiadateľom, že umožnili žiakom nielen cestovať v čase, ale aj ochutnávať produkty, ktoré  vytvorili sami. Samozrejme najpríjemnejšie bolo zapájanie chuťových pohárikov. Bolo to veľmi vydarené zážitkové učenie !

             

            Do galérie 1.B - Šlabikár remesiel boli pridané fotografie.

        • Viac ako peniaze - deviataci
          • Viac ako peniaze - deviataci

          • Aj tento rok boli deviataci na našej škole zaradení do programu VIAC AKO PENIAZE. Jeho cieľom bolo zvýšiť finančnú gramotnosť žiakov základných a stredných škôl a naučiť ich finančne plánovať svoju budúcnosť. Vzdelávací program je rozdelený do desiatich tematických celkov. Tieto na seba postupne nadväzujú od histórie peňazí, bánk a bankových produktov, cez vlastný účet, platobné nástroje, sporenie a investovanie, až po riziká.

            Žiaci získali prehľad z oblasti finančnej gramotnosti mali možnosť testovať si vedomosti a riešiť zadania otvorených otázok a úloh v priebehu štúdia. Študovali v pohodlí domova prostredníctvom internetu, ale i v školskom prostredí.

            Svoje vedomosti si preverili výstupným testom, na základe ktorého niektorí získali aj certifikáty. Na získanie certifikátu museli žiaci absolvovať výstupný test s úspešnosťou minimálne 75%.

            Blahoželáme všetkým úspešným deviatakom.

             

             

            Do galérie Viac ako peniaze - deviataci boli pridané fotografie.

        • Kreslím, kreslíš, kreslíme - ŠKD
          • Kreslím, kreslíš, kreslíme - ŠKD

          • V piatok sme si povedali, že sedieť v triedach sa nám veru nechce. Veď čo by sme v triede robili, keď je vonku tak pekne. Kresliť na papier môže byť zábava, ale chcelo by to väčšiu plochu pre náš výtvarný prejav. Preto sme vybehli pred školu a rozhodli sa, že si skrášlime sivú asfaltovú plochu pred budovou. Farebnými kriedami sme nešetrili a hneď vznikali na chodníku umelecké diela. Nejeden chodec sa pristavil a obdivoval naše výtvory. Možno z nás nevyrastú  umelci - maliari, ale kreslenie na chodník nás bavilo a parádne sme si to užili.

        • Školský výlet - 1.A
          • Školský výlet - 1.A

          • Dňa 14.6.2017 bola 1.A na svojom prvom školskom výlete v košickej ZOO. Súčasťou prehliadky bol aj vstup do Dinoparku, kde sme obdivovali praveké zvieratá. Strávili sme spolu nádherný slnečný deň, plný super zážitkov. 

             

            Do galérie Školský výlet - 1.A boli pridané fotografie.

        • Vojaci očami detí  -  deti maľujú vojakov
          • Vojaci očami detí - deti maľujú vojakov

          •                Tak ako každý rok, aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do  celoslovenskej výtvarnej súťaže  Vojaci  očami detí. Táto súťaž už tradične oslovuje hlavne chlapcov, ktorí sa chcú podobať na svojich otcov, vojakov z povolania, alebo len  sa im toto povolanie veľmi páči. Výkresy sa zapľňajú nielen vojakmi a ich vojenskou technikou, ale určite tam nájdete aj obrázky znázorňujúce pomoc vojakov civilistom pri mnohých živelných pohromách. Nás tohto roku veľmi potešilo, že práca nášho žiaka Simeona Kohuta z VIII.A  zaujala nielen nás, ale hlavne porotu, ktorá odcenila jeho prácu   2.miestom. Simeon sa spolu so svojimi rodičmi zúčastnil slávnostného odovzdávania cien  ministrom obrany p. Gajdošom v Lučenci, kde vojaci oslavovali s mnohými deťmi ich deň  - MDD s vojakmi SR. Okrem  veľmi hodnotnej ceny si priniesol množstvo zážitkov .

              Srdečne mu blahoželáme !  

             spolužiaci z výtvarného krúžku  Mladí výtvarníci

            Do galérie Vojaci očami detí - deti maľujú vojakov boli pridané fotografie.

        • Víťazi súťaže Múzejníček
          • Víťazi súťaže Múzejníček

          •                        Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove vyhlásilo   súťaž o  vytvorenie postavičky Múzejníčka, ktorý bude návštevníkov sprevádzať expozíciami, ako maskot, a jeho obrázková podoba sa objaví na všetkých plagátoch podujatí.       Z našej školy sme do súťaže zaslali 61 prác. Práce všetkých zúčastnených hodnotila porota v zložení zamestnancov múzea, ktorí si na pomoc prizvali odborníkov: riaditeľku Galérie umelcov Spiša, pani Luciu Benickú a riaditeľa Bábkového divadla v Košiciach, pána Pavla Hrehorčáka.   Žiaci našej školy boli veľmi úspešní, 1.oddelenie ŠKD získalo za svojho Múzejníčka- bábku 5.miesto a žiak 2.B  Martin  Vereščák  sa stal celkovým víťazom súťaže, a jeho výtvarná práca bude predlohou pre spomínaného maskota múzea.  Výhercom blahoželáme, a zároveň ďakujeme za reprezentáciu školy

            Do galérie Víťazi súťaže Múzejníček boli pridané fotografie.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • +421566684416
      • Telefón učtáreň: 056/6724223
      • M. R. Štefánika 910/51 07501 Trebišov Slovakia
      • IČO: 035541113
      • DIČ: 202 166 34 79
      • Riaditeľka školy: RNDr. Iveta Kučerová Telefón: 056/6684416, 0901 704 093
      • Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň a ŠKD: Mgr. Renáta Lapitková, email: lapitkova@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
      • Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: PaedDr. Božena Vašková, email: zastupkyna@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
      • Vedúca školskej jedálne: Monika Dulovičová, email: jedalen@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 644 841