• Hviezdoslavov Kubín - II.stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín - II.stupeň

          • „ Ó mojej matky reč je krásota, je milota, je rozkoš, láska svätá.....“ . Toto sú slová najznámejšieho slovenského básnika P.O. Hviezdoslava. Týmito poetickými slovami si aj žiaci 2. stupňa spolu so svojimi pedagógmi spríjemnili utorkové popoludnie dňa 28.2.2017.     14 žiakov, recitátorov, sa predstavilo prítomným poslucháčom svojimi umeleckými prednesmi. Atmosféra bola veľmi príjemná v peknom prostredí knižnice a každý netrpezlivo čakal na rozhodnutie poroty.

            Porota rozhodla nasledovne:

             II. kategória: próza

            1. miesto- Kristínka Šrámková (5.A)
            2. miesto- Miriam Lešová (5.A)
            3. miesto- Zuzka Kohútová (5.C)

             II. kategória: poézia

            1. miesto- Ester Czuľbová (6.A)
            2. miesto- Sofia Mária Grimlingová (6.A)

                                  Laura Spišáková (5.A)

            1. miesto- Laura Mária Majcherová (6.A)

                                  Bibiánka Ninačová (5.A)

             III. kategória: próza

            1. miesto- Sofia Gazdičová (7.A)
            2. miesto- Natália Bogdányiová (7.A)

             

            III. kategória: poézia

            1. miesto- Marianka Kolodiová (8.A)
            2. miesto- Michaela Mišková (9.A)

             

            Do galérie Hviezdoslavov Kubín - II.stupeň boli pridané fotografie.

        • Deti a architektúra
          • Deti a architektúra

          • V tomto školskom roku sa triedy 6.A, 6.B i 6.C zapojili do projektu Deti a architektúra 2016 konaného pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. Jeho cieľom bolo zoznámiť sa so slovenskou a svetovou architektúrou a so zakladateľmi modernej slovenskej architektúry formou kreatívneho e-learningového kurzu.Výstupnou aktivitou projektu bola výtvarná súťaž na tému „architektúra”.

            Do tejto súťaže sa zapojila celá 6.A a jednotlivci zo 6.B a 6.C triedy. A boli sme opäť úspešní.  Zo 436 výtvarných prác žiakov z celého Slovenska odborná porota ocenila len 16 výtvarných prác, ktoré boli odmenené  vecnými cenami a  dvojdňovým pobytom v hlavnom meste Slovenskej republiky, v Bratislave.    

            Našimi víťazmi sa stali žiačky 6. A: Alexka Kollárová, ktorá sa umiestnila na 1. miesteLucka Müllerová, ktorá získala špeciálnu cenu poroty.

            Obidve sa zúčastnili slávnostného ocenenia spojeného s vernisážou víťazných prác v Bratislave. Okrem pekných cien si určite odniesli z Bratislavy aj množstvo zážitkov z exkurzie a návštevy zaujímavých miest nášho hlavného mesta.

            BLAHOŽELÁME A PRAJEME IM VEĽA ÚSPECHOV !!!

             

             

             

             

            Do galérie Deti a architektúra boli pridané fotografie.

        • Hviezdoslavov Kubín - I.stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín - I.stupeň

          • Dňa 28. februára sa na našej škole uskutočnilo školské kolo umeleckého prednesu poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Po absolvovaní triednych kôl sa stretlo  25 žiakov, ktorí sa  predstavili svojim spolužiakom i porote. Tá rozhodla takto:                        

            Poézia I. kategória:

            1. miesto:  Kulín  P.,  3. B

            2. miesto:  Kollárová A., 2.C

            3. miesto:  Duč A., 3.A

             

            Próza I. kategória:
            1. miesto: Zarycká L., 4.D

            2. miesto: Jurišinová L., 4.A

            3. miesto: Lörinc S., 3.A,

                           Bučková E., 2.A

            Víťazi školského kola postúpili na okresné kolo, na ktorom v poézii Peter Tóth získal 1.miesto, ktorý postúpil  po výhre z minulého roka a Patrik Kulín  získal 2. miesto.  

            Víťazom i zúčastnením srdečne blahoželáme. 

             

             


            Do galérie Hviezdoslavov Kubín boli pridané fotografie.
        • Návšteva múzea - ŠKD
          • Návšteva múzea - ŠKD

          • Deti z ŠKD sa vybrali navštíviť Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove. S pani sprievodkyňou si prezreli celý kaštiel, kde si mohli pozrieť aj portréty jednotlivých členov šľachtického rodu Andrássyovcov a ich dobové odevy. V pivničných priestoroch pozorne počúvali jej odborný výklad a dozvedeli sa o výrobe vína. Na záver si deti pozreli výstavu obrazov, ktorá nechala deťom priestor na zapojenie fantázie a predstavivosti.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Žiaci 3. ročníka sa zúčastnili základného plaveckého výcviku na plavárni ZŠ Bernolákova vo Vranove nad Topľou.

            Na začiatku a na konci výcviku boli overené aktuálne plavecké zručnosti žiakov. Zdatnejší žiaci sa v plávaní zdokonaľovali a odstraňovali nedostatky, ostatní sa učili plávať.  Absolvovali a rozvíjali  základné pohybové aktivity: cvičenia a hry vo vode, splývanie, dýchanie, orientácia, lovili predmety, trénovali súhru rúk a nôh pri rôznych plaveckých spôsoboch. Na každý deň sa deti tešili. Dôsledne rešpektovali pokyny a veľmi sa snažili. Každý úspech vyčaril na ich tvárach žiarivý úsmev a veľkú radosť.

            Na záver výcviku boli plavecké preteky. Všetci žiaci boli za svoju snahu a usilovnosť pochválení a odmenení diplomom a medailou. 

             

             

             

             

            Do galérie Plavecký výcvik boli pridané fotografie.

        • Týždeň s anglickými lektormi
          • Týždeň s anglickými lektormi

          • V dňoch od 13. februára do 17. februára 2017 na našu školu prišli traja mladí anglickí lektori, ktorí boli plní elánu. Volali sa Torin Brown, Luke Morgan a Matthew O´Loughan. Mali sme s nimi 6 hodín denne. Aj keď sme spočiatku mali obavy, že im nebudeme rozumieť a nebudeme vedieť s nimi rozprávať, lebo  naša slovná zásoba nie je bohatá, postupne z nás tréma opadla. Hodiny s nimi boli úžasné, pretože boli formou zážitkového učenia. Vždy mali pre nás pripravené niečo nové. Kreslili sme monštrá na základe informácií, ktoré nám boli podané. Hrali sme sa na svoje obľúbené postavy z filmov a ostatní žiaci hádali, ktoré postavy to boli. Rozprávali sme sa o bežných veciach a niektoré situácie sme zahrali vo forme dialógov. Dozvedeli sme sa mnoho informácií o krajine lektorov, z ktorej pochádzajú. Myslím si, že tento týždeň nám dal veľa a v každom žiakovi zanechal krásne spomienky. Bola to dobrá skúsenosť počuť jazyk od pravých Angličanov a Američanky.                                                                    

            Benjamín Nwokoye,  5.A   

                              

                                                                       

            Do galérie Týždeň s anglickými lektormi boli pridané fotografie.

        • Pasovanie prvákov za čitateľov
          • Pasovanie prvákov za čitateľov

          • Školská knižnica pri základnej škole pripravila pre žiakov 1.B a 1.C  pasovanie prvákov za čitateľov knižnice. Podujatie sa uskutočnilo 14.2.2017 v priestoroch knižnice. Novoprijatí čitatelia si prelistovali vekuprimerané rozprávky a básne.  Hravou formou im bol sprístupnený svet kníh, ktoré začínajú čítať. 

             

             

            Do galérie Pasovanie prvákov za čitateľov boli pridané fotografie.

        • Veselé tvorenie v ŠKD
          • Veselé tvorenie v ŠKD

          • V I. oddelení ŠKD sme zemiaky využili aj na výtvarnú tvorbu. Zo zaujímavých zemiakových razítok sme odtláčali na papier nádherné ornamenty. Zahrali sme sa na návrhárov a pokúšali sa vytvoriť moderný vzor na látku. Práce sa nám vydarili a z nás by mohli byť fantastický módni návrhári.

        • Venček 2017
          • Venček 2017

          • Venček – záver kurzu spoločenského tanca

                     Na začiatku školského roka nám p. triedna učiteľka Gibová doniesla do triedy oznam o kurze spoločenského tanca. Najprv sme viacerí z triedy váhali, či sa prihlásime, napokon sme sa skoro celá trieda prihlásili. Hodiny tanca sme mali v MsKs Trebišov. Na prvej hodine sme sa obávali, čo nás čaká. Prišla naša učiteľka tanca p. Madzinová, ktorá nám ukázala prvé tanečné kroky. Postupne sme sa naučili tancovať rôzne tance. Atmosféra na hodinách tanca bola veľmi zábavná. Slávnostné ukončenie kurzu – Venček sa uskutočnilo 4. februára 2017 v hoteli Zemplín. Zúčastnili sa na ňom dievčatá  a chlapci zo ZŠ M.R.Štefánika a ZŠ Pribinova, rodičia, učitelia a p. primátor Marek Čižmár. Podujatie sa začalo slávnostným nástupom žiakov a príhovorom p. učiteľky Madzinovej. Pri prvom tanci sme mali veľkú trému, ktorá však trvala iba krátko. Predviedli sme rodičom a hosťom rôzne druhy tanca ako sú waltz, valčík, tango, čardáš, polka, cha-cha, jive a ako prví zo všetkých uskutočnených venčekov sme tancovali sambu. Po ukážkach tancov nasledoval rodičovský tanec, po ktorom sme boli vymenovaní za mladú dámu a mladého pána. Okrem spoločenských tancov nasledoval u dievčat venčekový tanec a u chlapcov náhrdelníkový tanec. Ďalšie tanečné kolá patrili žiakom, rodičom a pozvaným hosťom. Počas Venčeka boli vyhlásení aj kráľovná a kráľ venčeka. Kráľovnou sa stala Stela Bojtiová a kráľom Natanael Semko. Na záver sme odtancovali sviečkový tanec a polku. Myslím si, že rodičia a učitelia boli na nás pyšní, aké tance sme sa naučili za taký krátky čas.

            Simeon Kohut

             

            Do galérie Venček 2017 boli pridané fotografie.

          • OZNAM

          •  

            Od 1. 1. 2017 sa na základe VZN mesta Trebišov č. 150/2016 o určení výšky príspevkov v školách a školských

            zariadeniach upravuje výška príspevku za stravovanie:

            Základná škola

            Príspevok vo výške nákladov na nákup potravín v €

            Príspevok na režijné náklady v €

            Príspevok za stravovanie v €

            Stravníci od 6 do 11 rokov     

            Diétne stravovanie                          

            Hmotná núdza

            1,01

            1,21

            1,01

            0,05

            0,05

            0,05

            1,06

            1,26

            1,06

            Stravníci od 11 do 15 rokov

            Diétne stravovanie

            Hmotná núdza

            1,09

            1,31

            1,09

            0,05

            0,05

            0,05

            1,14

            1,36

            1,14

            Zamestnanci škôl a školských zariadení

            Dôchodcovia – bývalí zamestnanci škôl

            Iné fyzické osoby

            1,12

            1,12

            1,12

            0,05

            0,55

            1,35

            1,17

            1,67

            2,47

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

          • Čo nás napadne, keď počujeme slovo karneval?

            Áno, zábava, masky, tanec, hluk...

            Karneval je zázračný svet, v ktorom sa môže stať to, čo sa v  každodennom živote nikdy nestane. To, o čom iba snívame...

            A to sa stalo na našej škole 2.2.2017.  Z dievčat sa stali víly, motýle, čarodejníce .... Chlapci sa premenili na princov, šašov, indiánov...

            Všetci sa zabávali a dobrá nálada sa šírila na karnevale celé dopoludnie.

             

             

            Do galérie KARNEVAL boli pridané fotografie.

        • Zimné radovánky - ŠKD
          • Zimné radovánky - ŠKD

          • Perinbaba sa rozhodla, že snehom šetriť nebude a vysypala nám na školský dvor kopec snehovej nádielky. Nič nám teda nebránilo poriadne sa obliecť, vyzbrojiť sa bobami a kĺzakmi a ísť sa vyblázniť na sneh. Nálada bola výborná a do tried sme sa vrátili síce mokrí a unavení ale šťastní.

        • Vystúpenie v Domove dôchodcov
          • Vystúpenie v Domove dôchodcov

          • Halúzka ihličia, hviezda, zvonček, sviečka, medovníky, stromček...to sú neodmysliteľné znaky Vianoc. Sviatočná vianočná nálada by však mala zaznieť hlavne v duši. Veď tým najdôležitejším posolstvom Vianoc je posolstvo lásky. Preto aj  žiaci našej školy z 1. aj 2. stupňa boli v predvianočnom období potešiť ľudí v Domove sociálnych služieb v Trebišove. Peknými koledami, piesňami, ľudovým rozprávaním, spoločenským tancom i peknými myšlienkami vyčarili na ich tvárach úsmev a pohodu. V tónoch najkrajšej piesne Vianoc, Tichá noc, ktorá na záver zaznela z úst azda každého prítomného obyvateľa, bolo najviac cítiť to posolstvo lásky, ktoré sme im priniesli.

             

            Do galérie Vystúpenie v Domove dôchodcov boli pridané fotografie.

        • Škola  hrou
          • Škola hrou

          • 1.2.2017 žiaci 4.C spolu s triednou navštívili OR PZ v Trebišove, aby sa zúčastnili projektu „TVOJA SPRÁVNA VOĽBA“. Pod vedením Bc. A. Kuchárovej sa formou hry oboznámili s rôznymi druhmi závislostí a drog. Spoznali ich vplyv na zdravie a život. Učenie hrou sa žiakom veľmi páčilo a utvrdilo v presvedčení, že každý má možnosť „SPRÁVNEJ VOĽBY“.                                            

            Jana Zubková

             

             

            Do galérie Škola hrou boli pridané fotografie.

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • V utorok  6.12.2016  zavládla  mikulášska nálada aj v našej škole. Už od rána žiaci aj učitelia vnímali, že to nie je obyčajný deň v škole , ale je akýsi sviatočnejší.  Žiaci ešte pred prvým zvonením zaplnili tabule mikulášskymi rýmovačkami, ktorými sa snažili obmäkčiť učiteľov, aby v tento deň neskúšali. Vyvrcholením sviatočnej nálady bol príchod samotného Mikuláša s pomocníkmi. Nálada bola výborná,  žiaci prekypovali šťastím a nedočkavosťou, aby mohli Mikulášovi predviesť, čo všetko dokážu. Nechýbali piesne, básne a hudba. Mikuláš ocenil ich schopnosti a nadelil všetkým sladkú odmenu.

             

            Do galérie Mikuláš boli pridané fotografie.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Od 1. 1. 2017 sa na základe VZN mesta Trebišov č. 150/2016 o určení výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach upravuje výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí za žiaka  na 8,- eur mesačne. Príspevok sa uhrádza do 15. dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

            Príspevok sa neuhrádza, ak zákonný zástupca žiaka predloží riaditeľke  základnej školy doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu (Zákon č. 599/2003 Z.z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov).

        • Vianočná ikebana - III.B
          • Vianočná ikebana - III.B

          • K vianočným sviatkom neodmysliteľne patrí pečenie medovníkov, vianočné dekorácie, stromček, darčeky, slávnostne prestretý stôl, koledy a piesne. To všetko spolu dotvára čaro Vianoc.

            Opäť po roku v predvianočný čas žiaci III. B triedy privítali rodičov a pozvaných hostí. Celý podvečer sa niesol v duchu tradícií a príjemnej vianočnej atmosféry. Na úvod sa žiaci predstavili všetkým prítomným hosťom krátkym kultúrnym programom uvitým z básničiek, piesní, divadielka, kolied a vinšov. Potom sa  už všetci netrpezlivo pustili do práce, aby mohli vyrobiť vianočné dekorácie – ikebany. Nechýbalo ani sprievodné slovo pani učiteľky a pracovníkov CVČ, ktorí priebežne všetkých usmerňovali pri tvorení a zhotovovaní ozdôb. Fantázii sa medze nekladú, a preto vďaka šikovným rukám a tvorivým nápadom vznikli krásne vianočné ikebany, ktoré budú zdobiť príbytky našich domovov.

             

            Do galérie Vianočná ikebana - III.B boli pridané fotografie.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Dňa 1.12.2016  sa  žiaci našej školy  zúčastnili  celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko.

            Do súťaže sa zapojilo 43 žiakov našej školy z tried 2.A, 2.C, 3.B, 3.C, 4.A, 4.C, 4.D a 5.A. Svoje vedomosti si overovali z oblasti slovenského jazyka, anglického jazyka, matematiky, vlastivedy, prírodovedy, informatiky a hudobnej výchovy.

             

             

            Do galérie Všetkovedko boli pridané fotografie.

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • Bola raz jedna malebná krajina – Slovensko sa zvala. V nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala. Do tohto mestečka detičky sa schádzať začali, aby si rozprávali, čo dobré je a čo zlé. Vo svojich hlavičkách chcú podľa svojich predstáv celý svet pretvárať. Detsky túžiť po činorodosti, väčšej láske, po krajšom porozumení, aby sa im rozprávka či povesť tou „živou vodou“ mohli stať...    (Svetozár Hikkel)                                                                                              

            Vyhodnotenie školského kola:

            Dňa 23.1. 2017 sa žiaci našej školy zúčastnili školského kola literárnej súťaže Šaliansky Maťko. V prednese povesti súťažili žiaci v troch kategóriách. Porota rozhodla nasledovne:

            kategória  :  2.-3. ročník

              Sárka Čerňáková, III.B           1. miesto /  postup na okresné kolo /

             

            kategória :   4.-5. ročník

              Peter Tóth, IV.C                      1. miesto  /  postup na okresné kolo /

              Miriam Lešová, V.A                  2. miesto 

              Kristína Šrámková, V.A            2. miesto  

             

            kategória :  6.-7. ročník

              Patrik  Viňaš, VI.C                  1. miesto /  postup na okresné kolo /

              Sofia M. Grimlingová, VI.A       2. miesto

              Laura M. Majcherová, VI.A       2. miesto

              Eliška Kalánová, VI.B              3. miesto

             

            Vyhodnotenie okresného kola:

            Žiaci P. Tóth, IV.C a P. Viňaš, VI.C zabojovali aj na okresnom kole. Aj tam získali 1. miesto vo svojich kategóriách a dúfame, že nás budú takto úspešne reprezentovať aj na krajskom kole, kde obidvaja postúpili.

            Srdečne im blahoželáme a držíme palce !

             

             

             

             

            Do galérie ŠALIANSKY MAŤKO boli pridané fotografie.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • +421566684416
      • Telefón učtáreň: 056/6724223
      • M. R. Štefánika 910/51 07501 Trebišov Slovakia
      • IČO: 035541113
      • DIČ: 202 166 34 79
      • Riaditeľka školy: RNDr. Iveta Kučerová Telefón: 056/6684416, 0901 704 093
      • Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň a ŠKD: Mgr. Renáta Lapitková, email: lapitkova@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
      • Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: PaedDr. Božena Vašková, email: zastupkyna@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 645 685
      • Vedúca školskej jedálne: Monika Dulovičová, email: jedalen@zsmrstv.edu.sk, telefón: 0903 644 841